Home
   

Zeekajakken

Zeekajakken is een tak van sport die bij uitstek te beoefenen is in Zeeland. Het Veerse Meer, het Grevelingemeer, de Scheldes en natuurlijk de Noordzee bieden volop ruimte en afwisseling voor de zeekanoër.

De specifieke vormen van de zeekajaks vallen direct op. Ze zijn lang, smal en scherp. Zeekajaks zijn voorzien van luiken, touwen en elastieken om spullen op te kunnen bergen. Zeekajaks zijn dan ook zeer geschikt om trektochten mee te maken.

Hoge golven, zowel langs het strand als op zee, stroming en wind zijn voor de zeekanoër eerder regel dan uitzondering. Zeekajakkers tref je aan over de hele wereld. Of het nu de Noordzee, de Atlantische Oceaan of de Middelandse Zee is, er wordt gepeddeld.

Ook in Nederland zijn volop cursussen om te leren zeekajakken. Vooral de veiligheid speelt hierbij een belangrijke rol, je kunt vaak niet even naar de kant. Als goed zeekajakker beheers je dan ook voldoende technieken om mensen (zowel anderen als jezelf) midden op zee te redden. Ook moet je goed overweg kunnen met kaart en kompas.

Een beetje 'zeevaste' maag is niet gek voor een zeekajakker, er wordt regelmatig midden op het water gegeten...

Info

 

 

Watersportweer Zeeland

Getij Zeeland

Actuele waterdata

KCZ Aanmelden en Eisen Tochten 2018

KCZ Veiligheid Tochten

De complete winkel voor het kopen van kajak, kano en uitrusting Wildwaterexperts
Kanoa; buitensport & recreatie Outdoor & Travel Outfitters