Home
   

Wildwaterkajakken

Bij het wildwaterkajakken gaat het erom om (al spelevarend) zonder in de problemen te komen een bergrivier af te varen. Daarbij kun je het jezelf zo moeilijk maken als jezelf wilt. De moeilijkheidsgraden van de rivieren worden aangeduid op een schaal van 1 tot 6. Daarbij is WWI makkelijk en WWVI onbevaarbaar moeilijk.

Wildwatervaarders tref je vooral aan in de Alpen en de Pyreneeën en in het voor- en najaar in de Ardennen en in de Eifel.

Bij wildwatervaren kun je ook denken aan raften (grote 'opblaasboten') en hydrospeeds (wildwaterzwemmen). In de riviertjes die echt te klein zijn om te kanoën kun je gaan canyoningen (klimmen en klauteren in een kloofje).

Helemaal hot is tegenwoordig het freestyle kajakken. Hierbij is het de bedoeling om zoveel mogelijk zo moeilijk mogelijke 'moves' te maken in een golf van een stroomversnelling (of in de branding). Niet alleen rechtopstaan of over de kop gaan, maar ook aerials behoren tot de 'gewoonste' zaak van de wereld.

Bij gebrek aan wildwater in Nederland tref je veel wildwatervaarders tijdens stormachtig weer aan in de branding. Een geweldige plaats om te brandingkanoën is het surfstrand van Domburg.

Info

 

 

 

Watersportweer Zeeland

Getij Zeeland

Actuele waterdata

 
De complete winkel voor het kopen van kajak, kano en uitrusting Wildwaterexperts
Kanoa; buitensport & recreatie Outdoor & Travel Outfitters