Home
   

Vlakwaterkanoën

Een klein fanatiek groepje is druk bezig om deze mooie tak van de kanosport binnen onze club te promoten.

Houd deze pagina dus goed in de gaten!!

 

Oliebollentocht Amsterdam

 

Info

 

 

 

Hierbij nodigen we je uit voor de traditionele eindejaars kanotocht door Amsterdam op zondag 18 december 2016.
We verzamelen in Amsterdam Noord, bij de trailerhelling aan de Nieuwendammerdijk. Dit is tevens het vertrekpunt. De trailerhelling is te vinden aan een doodlopend stukje van de Nieuwendammerdijk, net voorbij de Oranjewerf. Het adres is Nieuwendammerdijk 518, 1023 BX Amsterdam.
Zie link: https://maps.google.nl/maps?q=52.385907,4.944803&hl=nl&num=1&t=h&z=18

De tocht begint met een oversteek van het IJ. We zullen verschillende grachten aandoen en een stuk van de Amstel meepakken. Via het IJ weer terug. We houden pauze bij café Hanneke's Boom aan de Dijksgracht.

Gegevens: Verzamelen: 9.15 uur Vertrek: 10.00 uur Afstand: in overleg, reken op 20 km Eindtijd: we zijn voor het donker wordt terug bij de trailerhelling

Aanrijroute: Neem vanaf Ring A10 Noord afslag S115. Bij rotonde rechtdoor, Zuiderzeeweg blijven volgen. Aan einde Zuiderzeeweg niet rechtsaf de brug over, maar rechtdoor tot trailerhelling. Aandachtspunten: Grootwaterkajak voorzien van luiken en schotten is verplicht, evenals het dragen van een zwemvest; Het IJ is ruim water en wordt druk bevaren, grootwaterervaring is daarom vereist.
Ben je niet zeker van je niveau, neem dan even contact op. Pas je kanokleding aan aan de (winterse?) omstandigheden (denk aan de handen). Na het lossen van de kajaks bij de trailerhelling moeten de auto's weggezet worden. Parkeren kan niet bij de trailerhelling, maar kan op het bedrijventerrein om de hoek. Bij Hanneke's Boom kunnen we uit de boot, op de route is weinig gelegenheid om uit te stappen. Daar is ook gelegenheid tot bestellen van lunch.

De kosten voor deelname bedragen 2 euro p/p, ter plaatse te voldoen.
Wil je mee, meld je dan per mail aan, dan weten we hoeveel oliebollen we moeten inkopen.
Stuur je aanmelding naar nico.mu@ziggo.nl onder vermelding van je naam, emailadres en telefoonnummer. Voor meer info of voor contact op de dag zelf: 0612791019 (Nico)

De complete winkel voor het kopen van kajak, kano en uitrusting Wildwaterexperts
Kanoa; buitensport & recreatie Outdoor & Travel Outfitters